Як приготувати мойву: рецепт соковитої страви без краплі олії

Дієтологи вважають цей різновид риби надзвичайно корисним. Примітно, що в ній міститься більше вітамінів B12, A та D, ніж у м’ясі. Багата мойва бромом, натрієм, калієм та фосфором, також містить багато жирних кислот омега-3 та омега-6, що робить цю рибу неймовірно корисною для мозку, серця та зору.

До того ж готується вона простіше простого.  Її не потрібно чистити та потрошити. Можна не смажити, а просто запекти в духовці без краплі олії.

Приготування

Спосіб 1

Якщо ви бажаєте приготувати мариновану рибу, видаліть нутрощі, сполосніть та просушіть, паперовим рушником видалишву зайву вологу.

Секрет ароматної мойви без характерного запаху у маринаді. Його готують із соку лимона, різних спецій та трав.

На 1 кілограм мойви: для приготування маринаду потрібно 80 мл лимонного соку, 6 ч. л. солі, 60 г цукрового піску, 4 зубчики часнику, 2 цибулини, кріп, гірчицю, чорний перець за смаком.

Спосіб 2

Якщо ви бажаєте запекти рибу, посоліть, поперчіть і обваляйте рибу в борошні.

Викладіть мойву на деко, застелене пергаментним папером. Духовку розігрійте до 180 градусів і запечіть 20-30 хв.

Смачного!