Як приготувати шоколадно-сливове варення з волоськими горіхами

Таке варення ви раніше точно не куштували. Воно оригінальне, бо містить шоколад. А з ним сливи ідеально поєднуються. Смачна альтернатива звичайним джемам до млинців та оладок.

Інгредієнти

Вам потрібна наступні:

  • сливи — 2 кг;
  • цукор — 1 кг;
  • кориця — 1 ч.л.;
  • какао-порошок —80 г;
  • волоськи горіхи — 100 г

Як приготувати варення

Сливи треба почистити та засипати цукром на всю ніч. Вони мають випустити сік. Далі поставте їх варитись. Вогонь має бути невеликим, щоб сливи не пригоріли. Варити треба протягом 15 хвилин.

Додайте корицю, какао та ретельно вимішайте масу. Дивіться, щоб не було жодних грудочок, бо вони можуть потім зіпсувати варення. Продовжуйте варити ще протягом 15 хвилин.

Волоськи горіхи переберіть, якщо є сухе лушпиння, заберіть його. Подрібніть та додайте до маси. З горіхами треба проварити ще протягом 5 хвилин. Варення загустіє, охолоне, і його можна буде розливати по баночках. Смачного!