Запіканка з печінки: це найвдаліший варіант приготування

Даний варіант приготування печінки займе гідне місце у вашій кулінарній скарбничці, адже навіть ті, хто не люблять печінку, теж захочуть скуштувати цей рецепт. Прекрасно підійде на будь-який прийом їжі, сніданок, обід чи вечерю.

Рецепт бюджетний та оригінальний. Печінка виходить смачною та соковитою. Цю страву можна навіть на святковий стіл приготувати, гості будуть у захваті!

Список необхідних інгредієнтів:

  • Печінка – 600 г (круча або яловича)
  • Борошно – 2 ст.л
  • розпушувач – 1 ч.л. без гірки
  • Яйце – 1 шт
  • Молоко – 100 мл
  • Цибуля – 2 шт
  • Морква – 2-3 шт
  • Сир твердий – 150 г
  • Масло рослинне
  • Сіль за смаком

Приготування:

1.В даному випадку готуємо цю страву з курячої печінки, так виходить ніжніше, але з яловичої буде корисніше.

Промиваємо добре печінку водою, викладаю її в глибоку тарілку та збиваю блендером до однорідної консистенції. Потім до печінки додаємо яйце та молоко.

2. Додаю сіль, чорний мелений перець, розпушувач та борошно. Перемішуємо вміст тарілки вінчиком до однорідного стану.

3.Форму для випічки змащуємо олією. Викладаємо першим шаром обсмажені моркву та цибулю. Розподіляємо овочі рівномірно.

4.Далі йде шар твердого сиру. Сир тремо на великій тертушці.

5. Третім шаром йде печінкова маса.

6.Далі повторюю шари ще раз. Ставимо форму у розігріту до 200 градусів духовку на 45-50 хвилин.

Готовність запіканки первіряйте дерев’яною шпажкою. Вона добре тримає форму і виходить смачною, як у холодному вигляді, так і гарячому.

На гарнір підійде картопляне пюре, будь-яка каша або просто овочі.

Спробуйте і переконайтесь, що це один із найвдаліших варіантів приготування печінки

Смачного!